Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

«Kαμπανάκι» για τους Μεσογειακούς

Της Σπυριδουλας Σπανεα
Στενεύουν τα περιθώρια για τη σύσταση της επιτροπής διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Ηδη, έχουν περάσει έξι μήνες και από την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού δεν έχει γίνει καμιά κίνηση ώστε να αρχίσουν σιγά σιγά οι προετοιμασίες για την οργάνωση των αγώνων, που θα φιλοξενήσουν ο Βόλος και η Λάρισα. Από την πλευρά της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών αγώνων έχει δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σιωπηρή παράταση 15 ημερών, παρόλο που οι Κροάτες πιέζουν για την αλλαγή του τόπου διεξαγωγής. Το πιο σημαντικό, όμως, απ’ όλα είναι ότι η καθυστέρηση της συγκρότησης της επιτροπής προβληματίζει τους χορηγούς, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια διεκδίκησης.
Οι μεγάλες εταιρείες έχουν, ήδη, αρχίσει τις συζητήσεις για τις χορηγίες που θα δώσουν στον αθλητισμό για το 2009 και, φυσικά, δεν υπάρχει άνθρωπος για να κάνει επαφές ώστε ν’ αρχίσει η εισροή χρημάτων στα ταμεία των Μεσογειακών Αγώνων. Από την άλλη πλευρά, η πολύμηνη αδιαφορία της Πολιτείας έχει προβληματίσει τους επιχειρηματίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι της ΔΕΜΑ έδωσαν τη διοργάνωση στη χώρα μας ήταν το πολύ καλό χορηγικό πακέτο. Ο προϋπολογισμός των αγώνων αγγίζει τα 100.000.000 ευρώ και οι χορηγίες θεωρούνται απαραίτητες. Στο μεταξύ, μέρα με την ημέρα πληθαίνουν οι φήμες ότι ενδέχεται να μείνει εκτός επιτροπής ο επικεφαλής της προσπάθειας για τη διεκδίκηση, Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος αποτέλεσε εγγύηση για την εξεύρεση χορηγών. Οπως εξελίσσεται η υπόθεση, φέρνει στο μυαλό όλων τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1997, όταν έγινε η ανάληψη της διοργάνωσης και αφού τελείωσαν οι... χαρές και τα πανηγύρια, υπήρξε αρχικά μια αδιαφορία και, στη συνέχεια, συγκροτήθηκε η επιτροπή χωρίς τα στελέχη που διέθεταν την τεχνογνωσία και βοήθησαν για την ανάληψη των Αγώνων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις σε όλους τους τομείς, μέχρι που ανέλαβαν το εγχείρημα οι άνθρωποι που έφεραν τη διοργάνωση στη χώρα μας.
Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διοργάνωση, στην οποία μετέχουν 23 χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα και θα βοηθήσουν στην οικονομική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη των περιοχών του Βόλου και της Λάρισας. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες στη χώρα μας, καθώς το 1991 διεξήχθησαν στην Αθήνα.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: