Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Η&Μ: Δραστηριοποίηση και στη Λάρισα

ΠΑΡΟΥΣΙΑ και στην αγορά της Λάρισας θα έχει σύντομα η σουηδικών συμφερόντων πολυεθνική αλυσίδα ένδυσης Hennes & Mauritz.
Πρόκειται για το πέμπτο κατάστημα της Η&Μ στην Ελλάδα, μετά την Αθήνα, όπου λειτουργούν ήδη τρία καταστήματα και τη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαινιάστηκε πρόσφατα το πρώτο σημείο πώλησης.
Η Η&Μ αποτελεί άμεσο ανταγωνιστή του ομίλου Inditex Zara Bershka, Massimo Dutti κ.ά.), ο οποίος έχει ισχυρή παρουσία στη Λάρισα.
Την ανάπτυξη της αλυσίδας Η&Μ στην Ελλάδα έχει αναλάβει η 100% θυγατρική του ομίλου, η οποία έχει συσταθεί.
Στη Σουηδία με 9 εκατ. κατοίκους η Η&Μ έχει 110 καταστήματα, οπότε στην Ελλάδα των 11 εκατ. καταναλωτών δεν αποκλείεται να στοχεύσει στη δημιουργία ανάλογης έκτασης δικτύου.
Η επέκτασή της Η&Μ στη χώρα μας αποτέλεσε αντικείμενο μακρόχρονης διερεύνησης και αναζήτησης των κατάλληλων ευκαιριών, καθώς ο εγχώριος κλάδος της ένδυσης καταγράφει μεγάλο ανταγωνισμό.
Η Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει και τη βάση της για διεύρυνση των δραστηριοτήτων της στα γειτονικά Βαλκάνια, όπου ήδη σε κάποιο ποσοστό έχει επεκταθεί και η ανταγωνίστρια Zara.Σε διεθνές επίπεδο η Η&Μ έχει παρουσία σε 28 χώρες του κόσμου με 1.540 καταστήματα, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις μόδας, ενώ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης και απασχολεί 60.000 εργαζομένους.
Το 2006 ο κύκλος εργασιών του ομίλου ξεπέρασε τα 80 δισ. σουηδικές κορόνες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 11%, έναντι των 72 δισ. σουηδικών κορόνων το έτος 2005.
ΡΕΑ ΤΣΙΑΧΑ

Πηγή : www.naftemporiki.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: