Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Νέες δραστηριότητες για την ΕΑΣ Λάρισας

Νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η ΕΑΣ Λάρισας -Τιρνάβου - Αγιάς, η οποία τρέφει σχέδια για είσοδο στον κλάδο των αλεύρων μετά τη διείσδυσή της στα γαλακτοκομικά-τυροκομικά προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΑΣ Λάρισας επεξεργάζεται πλάνο λειτουργίας αλευρόμυλου στην περιοχή της Θεσσαλίας, προκειμένου να παράγει τελικά προϊόντα με κύριο πεδίο διάθεσης την τοπική αγορά. Παράλληλα δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε εξαγορά και 2ης γαλακτοκομικής-τυροκομικής μονάδας στην περιοχή της Θεσσαλίας, έτσι ώστε να μπορέσει να αναπτύξει με ευχέρεια τα πλάνα της για παραγωγή φρέσκου γάλακτος και προϊόντων γιαούρτης.
Ήδη από τη μέχρι σήμερα δραστηριότητα της ΕΑΣ Λάρισας στα τυροκομικά προϊόντα, η φέτα «Τέμπη» (σε μεγάλες συσκευασίες) τοποθετήθηκε στα 34 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, «Λάρισα», ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η διάθεση πραγματοποιείται μέσω χονδρεμπόρων.
Εξαγωγές Παράλληλα ένα 20% της παραγωγής κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα προς την Ολλανδία και τη Σ. Αραβία.
Η παραγωγική δυναμικότητα της τυροκομικής μονάδας της ΕΑΣ Λάρισας αναμένεται να διπλασιαστεί φέτος και να προσεγγίσει τους 250 τόνους φέτος, έτσι ώστε να καλυφθεί η ζήτηση, ενώ θα προωθηθούν σύντομα στην αγορά και μικρότερες τυποποιημένες συσκευασίες.
Για τη διεύρυνση της δυναμικότητας προγραμματίζονται επενδύσεις περίπου 2,5 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης τριετίας και βέβαια εκτός από τη φέτα θα παραχθούν και έτερα είδη, όπως προϊόντα γιαούρτης και φρέσκο γάλα.

Πηγή: www.imerisia.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: