Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Λάρισα-Παναθηναϊκός 77-107



Υγιεινό περίπατο στη Λάρισα έκανε ο Παναθηναϊκός το απόγευμα του Σαββάτου. Παίζοντας ουσιαστικά μόνο για ένα δεκάλεπτο, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης συνέτριψαν τους Θεσσαλούς 107-77 και εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση και συνάμα το πλεονέκτημα έδρας μέχρι τον τελικό των πλέι-οφ. All Star Game θύμισε η αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να αφήνουν στην άκρη τις σκοπιμότητες.


Όταν το ημίχρονο λήγει 58-43 υπέρ του Παναθηναϊκού, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι άμυνες δεν... βρίσκονταν στο κλειστό της Λάρισας. Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως οι δύο ομάδες θα προτιμήσουν το γρήγορο και ολίγον άναρχο μπάσκετ. Με τρία τρίποντα ξεκίνησαν οι Θεσσαλοί τον... λογαριασμό τους στο σκορ, με ευστοχία είτε εντός είτε εκτός ρακέτας ακολουθούσαν οι πράσινοι.
Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι είχε μια υποψία ντέρμπι με το τριφύλλι να έχει βραχεία κεφαλή δύο πόντων. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τη διαφορά και με ένα σερί εύστοχων καλαθιών και πολύ καλής άμυνας, έφτασαν ακόμα και στους +16, για να κλείσουν το πρώτο εικοσάλεπτο μπροστά με 58-43.

Στον υπόλοιπο χρόνο μέχρι την τελευταία κόρνα η διαφορά μεγάλωσε πάνω από τους 20 και 30 πόντους και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε με θριαμβευτικό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός φόρτσαρε για ένα δεκάλεπτο και με συνοπτικές διαδικασίες ξεπέρασε το εμπόδιο της Λάρισας εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

ΣΤΑΡ:Το θέαμα. Χωρίς σκοπιμότητες και σκληρές, αντιαισθητικές άμυνες, οι δύο ομάδες φρόντισαν να μας κάνουν ευχάριστο το απόγευμά μας. Σε όλα αυτά θα προσθέσουμε και τον Μπίλι Κις, ο οποίος έδειξε για μία ακόμη φορά τις σπουδαίες αρετές του. Μας αρέσει να τον βλέπουμε, ειδικά σε τέτοια, ανοιχτά, παιχνίδια.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Εμείς το χαρήκαμε το παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Γιατί, λοιπόν, σώνει και καλά να γράψουμε κάτι απογοητευτικό;
ΣΧΟΛΙΟ: Η Λάρισα γνώριζε πως από τον συγκεκριμένο αγώνα δεν μπορεί να πάρει τίποτα περισσότερο από μία εμπειρία. Η ήττα δεν κόστισε, αφού παραμένουν οι ελπίδες για είσοδο στα πλέι-οφ. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε τόσο καλά όσο δείχνει το σκορ και η τελική διαφορά. Απλώς τόνισε την διαφορά κλάσης με την ομάδα του Καλαφατάκη.

Τα δεκάλεπτα:27-29, 43-58, 59-82, 77-107
ΑΕΛ: Κυριακόπουλος 2, Κις 33 (6), Παπανικολόπουλος 4, Παπαχρήστος 6 (1), Αγγελακόπουλος 6, Παπανικολάου, Κολώκας 2, Κλιμαβίτσιους 10 (2), Καραβανάς, Τσέρανιτς 14
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 2, Περπέρογλου 2, Σπανούλης 15 (1), Μπετσίροβιτς 6 (1), Μπατίστ 6, Ζίζιτς 5, Χατζηβρέττας 11 (3), Διαμαντίδης 21 (2), Ουίνστον 12 (2), Γιασικεβίτσιους 9 (3)





Δεν υπάρχουν σχόλια: