Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Η κυβέρνηση δεν ακούει τους δήμους!



Η αξιοπιστία και η ανάδειξη της νέας πολιτικής πρότασής του είναι για το ΠΑΣΟΚ το κυριότερο πρόβλημα σήμερα, λέει ο κ. Κώστας Ασκούνης.
Το μέλος του νεοσύστατου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Καλλιθέας αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ., ενώ για τον ΣΥΝ λέει ότι αυτή είναι ένα ζητούμενο που πλέον αφορά την ηγεσία της Κουμουνδούρου. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ακούει τους δήμους που ασφυκτιούν από τις κατακρατήσεις πόρων. Όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, λιμάνια κ.ά., τονίζει ότι η εκποίηση βασικών στρατηγικών τομέων της οικονομίας εντείνει την εξάρτηση και υποθηκεύει την ανάπτυξη της χώρας.
Από δήμαρχος...
Ξανά δήμαρχος, αλλά και συμμέτοχος στη διαμόρφωση της γενικότερης πολιτικής.
Πρεμιέρα του Πολιτικού Συμβουλίου από τη Λάρισα. Τι σηματοδοτεί;
Το νέο δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ προς και για τον λαό.
Ο κύκλος της εσωστρέφειας έκλεισε;
Έχουμε όλοι πολλή δουλειά για την ανατροπή της σημερινής κακής κατάστασης της χώρας. Άρα, δεν περισσεύει χρόνος για εσωστρέφεια.
«Τα παράπονά σας στον δήμαρχο». Ως μέλος του ανωτάτου πολιτικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, τι σας λένε τώρα οι ψηφοφόροι;
Οι σχέσεις μου με τους πολίτες της Καλλιθέας παραμένουν ανθρώπινες και φιλικές, σχέσεις αλληλοκατανόησης, σεβασμού και συνεργασίας. Τώρα έχουν περισσότερες απαιτήσεις.
Το κυριότερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ σήμερα...
Η αξιοπιστία και η ανάδειξη της νέας πολιτικής μας πρότασης.
Το μεγαλύτερο ατού...
Οι αξίες που υπηρετούμε και η δύναμη των πολιτών που αποτελούν τη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη.
Η ψυχική ενότητα αποκαθίσταται;
Η ενότητα υπάρχει όταν όλοι υπηρετούμε καθαρούς πολιτικούς στόχους με ειλικρίνεια.
Τα νέα πρόσωπα είναι αρκετά για να φανεί το «νέο πρόσωπο» του ΠΑΣΟΚ;
Τα νέα πρόσωπα είναι μία συνθήκη αναγκαία, που πρέπει να αποδειχθεί και ικανή.
Ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου χρεωθήκατε το Ν. Αιγαίο. Ποια η πρώτη εμπειρία;
Η ικανοποίηση των μελών και φίλων για το νέο ξεκίνημα της παράταξης. Οι πολίτες διψούν για ενημέρωση, ειλικρίνεια και δράση.
Οι πράσινες διαρροές προς τον ΣΥΝ ανεκόπησαν, λένε τα γκάλοπ. Η επιστροφή πώς θα γίνει;
Συγκυριακό φαινόμενο. Η χώρα έχει ανάγκη από μία νέα διακυβέρνηση και η απάντηση είναι το ενιαίο και μεγάλο ΠΑΣΟΚ.
Γιατί χάνουν και τα δύο κόμματα εξουσίας;
Για διαφορετικούς λόγους. Η Ν.Δ. διότι είναι αναξιόπιστη και αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα του λαού, όπως κατά κόρον υποσχέθηκε. Για το ΠΑΣΟΚ είναι η μη ανάδειξη της προγραμματικής πρότασής του.
Υπάρχει βάση για συνεργασία ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.;
Καμία.
Για συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ;
Είναι ένα ζητούμενο που πλέον δεν αφορά το ΠΑΣΟΚ, αλλά την ηγεσία του ΣΥΝ.
ΔΕΗ, ΟΤΕ, λιμάνια, ΕΛ.ΤΑ., Ταμιευτήριο, αεροδρόμια περνούν από το Δημόσιο σε ιδιώτες ή ξένους. Για εισπρακτικούς λόγους ή...
Η εκποίηση βασικών στρατηγικών τομέων της οικονομίας εντείνει την εξάρτηση από ξένα κέντρα και υποθηκεύει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Το βέτο για τα Σκόπια θα φέρει αποτέλεσμα;
Το βέτο ήταν αναγκαία επιλογή. Δεν έλυσε το πρόβλημα της ονομασίας. Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διεθνών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή του. Η θέση των ΗΠΑ δεν βοηθά στην επίλυση του προβλήματος.
Οι δήμοι κινητοποιούνται για τα οικονομικά. Ακούει ο υπουργός;
Τα παρακρατηθέντα δεν αποδίδονται, τα συμφωνηθέντα δεν τηρούνται. Οι δήμοι ασφυκτιούν. Δημιουργείται νέα γενιά παρακρατηθέντων. Η κυβέρνηση δεν ακούει τους δήμους!
Τι σχεδιάζετε για την αποκομιδή των σκουπιδιών της Καλλιθέας;
Ο Δήμος Καλλιθέας ανακυκλώνει περίπου 20 τόνους την ημέρα. Υπάρχουν ακόμη πολλές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και όχι μόνο από τον δήμο.
Ο Ιππόδρομος μετακόμισε. Η ανάπλαση προχωρεί;
Η επιλογή του Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο είναι εγγύηση για την πρόοδο του όλου εγχειρήματος. Περιλαμβάνει τις κατασκευές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και πάρκου 120 στρεμμάτων.
Θα βγει η Καλλιθέα στην παραλία;
Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στην υλοποίηση του μνημονίου που υπεγράφη τον Ιανουάριο του 2007. Ο νέος υπουργός Πολιτισμού κ. Λιάπης δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση. Είμαστε σε επαγρύπνηση.
Χρειάζεται νέος «Καποδίστριας»;
Βεβαίως. Με την προϋπόθεση ότι αυτό εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε κεντρικό επίπεδο με ένα σύγχρονο κράτος«στρατηγείο», σε περιφερειακό επίπεδο με αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και σε τοπικό επίπεδο με τη συνένωση δήμων. Βασικός όρος είναι η οικονομική στήριξη με φορολογική αποκέντρωση χωρίς την επιβολή νέων φόρων.
Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: