Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Μόνο με μέσο, η θεραπεία καρκινοπαθών στη Λάρισα

Ντροπή και όνειδος για κάθε χώρα που επιθυμεί να λέγεται πολιτισμένη, η ιστορία με το Τμήμα Ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο Λάρισας, με θύματα τους καρκινοπαθείς.
Οι ελλείψεις προσωπικού στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έχουν αποτέλεσμα τη δημιουργία λίστας τριών μηνών για τους 250 περίπου καρκινοπαθείς, οι οποίοι ουσιαστικά χάνουν τη θεραπεία τους.
Εκτός αν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κι εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, για να διαθέσουν 4.500 ευρώ που χρειάζονται για τη συγκεκριμένη ιατρική πράξη στα κέντρα του ιδιωτικού τομέα.
Το αποκορύφωμα της ντροπής είναι ότι η λίστα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έχει κλείσει και νέα ραντεβού δεν ορίζονται πλέον!
Αποτέλεσμα; όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα, στην κυριολεξία εκλιπαρούν για ένα ραντεβού χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, ακόμη και πολιτικό, προκειμένου να ενταχθούν στη λίστα.
Στο τμήμα Ακτινοθεραπείας του ΠΝΛ, το μοναδικό στον άξονα από Λαμία έως Θεσσαλονίκη, υπηρετούν σήμερα ένας επιμελητής Β', μια επικουρική ιατρός και ένας ακόμη γιατρός με βάση το Π.Δ. 407.
Ουσιαστικά στο τμήμα υπηρετεί «ενάμισης» γιατρός και εξυπηρετούνται 80 ασθενείς σε μηνιαία βάση.
Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνολόγους.
Η πολιτεία σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εκτελεί το καθήκον της. Μέχρι σήμερα δύο υπουργοί έχουν υποσχεθεί την πλήρη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος...
Ως τότε η θεραπεία και η ζωή των καρκινοπαθών θα κρέμεται από μία κλωστή...

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/04/2008

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: