Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Καστρί - Λουτρό - Ν. Πόροι: Οι Γερμανοί ξανάρχονται !

Άνοίξαμε την εφημερίδα και την είδαμε την είδηση ! Νέα γέφυρα θα συνδέσει το Καστρί Λουτρό με τους Ν. Πόρους και θα είναι στρατιωτικού τύπου ! Στην σύσκεψη μετείχε και ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς και αρκετοί επιτελείς του !
Και όμως έγινε κι αυτό στη Θεσσαλία του 21ου αιώνα ! Μετά από τέσσερα κοινοτικά πακέτα, μετά από εκατοντάδες συσκέψεις, μετά την ανικανότητα της Νομαρχίας να βάλει σε τάξη την περιοχή των Μεσαγγάλων γενικότερα και μετά από χρόνια αιτήματα των κατοίκων παραθεριστών οι Νομάρχες Λάρισας και Πιερίας απεφάνθησαν: Θα γινει στρατιωτική γέφυρα !
Δεν διευκρίνησαν βέβαια αν θα έχει ΡΕΟ, μοτοσυκλέτες, φυλάκια, σκοπιές, συσίτιο, πρωϊνή αναφορά κ.λ.π. στην περιοχή, αλλά απ’ ότι φαίνεται καμάρωσαν για την επιτυχία τους οι Νομάρχες ! Θα διευκολύνει την κατάσταση, λένε, επειδή είναι περιοχή NATURA ! Μα καλά, η γέφυρα η κανονική θα αλλοιώσει το περιβάλλον ; Είναι δυνατόν ; Εδώ γίνεται της κακομοίρας με την απόλυτα άναρχη δόμηση στην περιοχή που συνεχίζεται εντελώς ανεξέλεγκτα, η γέφυρα τους πείραξε ;
Βέβαια δεν μπήκαν στον κόπο να πιέσουν τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για το έργο, γιατί θα τους έκανε ντα ντα ! Κι αυτό γιατί η ανάγκη κατασκευής της γέφυρας συνδέεται άμεσα με το νέο αυτοκινητόδρομο και το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής (μόνιμοι ή παραθεριστές) θα πρέπει να πληρώνουν διόδια για κάθε μικρή μετακίνηση ! Ούτε στην εποχή της κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης δεν ήταν τόσο δύσκολη υπόθεση η εσωτερική μετακίνηση των πολιτών ! Εκεί τουλάχιστον τα μέλη του Κ.Κ.Σ.Ε είχαν ελευθερία μετακίνησης ! Εδώ ούτε τα μέλη του κόμματος τη βγάζουν καθαρή !
Βέβαια ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, που δουλειά του είναι να σχεδιάζει ενάντια στους εχθρούς, καλά έκανε ο άνθρωπος και πήγε εκεί. Περαστικός είναι, με καλεσαν σου λέει, ας δείξω το κοινωνικό πρόσωπο του Στρατού. Εγώ αυτό μπορώ να κάνω, σκέφτηκε, και θα το κάνω αν πάρω εντολή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Να δείξει και ο στρατός το κοινωνικό του πρόσωπο. Είμαστε σίγουροι όμως ότι μέσα του κρυφογέλαγε ο άνθρωπος !
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να βλέπουμε το “Οι γερμανοί ξανάρχονται” είναι λιγάκι σαν ποντιακό ανέκδοτο. larisaios.wordpress.com

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: