Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Έντονη η αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων

Εκτός Κοινωνικού Τουρισμού τα ξενοδοχεία Ε΄ Κατηγορίας!
15/10/2004

Την αναθεώρηση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία στην προκήρυξη του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας διάρκειας από 9/1/2005 έως 8/1/2006, δεν συμπεριλαμβάνονται τα ξενοδοχεία Ε κατηγορίας, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, με παρέμβαση τόσο στο Υπουργείο Απασχόλησης όσο και προς τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
Όπως αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων, δεν μπορεί να γίνει κατανοητό το σκεπτικό της εξαίρεσης των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων Ε΄ κατηγορίας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα Δ΄ κατηγορίας έχουν συμπεριληφθεί, ενώ ταυτόχρονα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού εμπλέκονται τα βοηθητικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια- διαμερίσματα και κάμπινγκ).
Παράλληλα υπενθυμίζει τα εξής: «Τα ξενοδοχεία Γ, Δ, και Ε κατηγορίας τα οποία βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς στο Πήλιο, συγκρινόμενα με αυτά των μεγαλουπόλεων, δεν έχουν καμία λειτουργική σχέση όσον αφορά το επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών, το οικογενειακό περιβάλλον και την κατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού.
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, έχει διευκρινίσει κι έχει καταγράψει πολλές φορές, σε όλες τις βαθμίδες των φορέων που εμπλέκονται στον τουρισμό, ότι η μοναδικότητα του Πηλίου ανήκει στις οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν πρέπει να αποκλείονται από οποιαδήποτε ελεύθερη επιλογή του Κοινωνικού Τουρίστα, πόσο μάλλον όταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες συμπεριλαμβάνουν εστιατόριο, μπαρ, πισίνα κ.λ.π.
Η τεχνική προσέγγιση ανά κατηγορία ως μοναδικό κριτήριο κατάταξης σε κατηγορία, χωρίς να προσεγγίζεται η κατάσταση του κτιρίου, ο εξοπλισμός κ.λ.π., δεν ανήκει στα μηνύματα της εποχής μας, για προσφορά υπηρεσιών, για τις ήπιες μορφές τουρισμού κ.λ.π.
Σε αντίστοιχη περσινή διαμαρτυρία για τον ίδιο ακριβώς λόγο, πήραμε απάντηση από τον ΟΕΕ με την οποία ανάμεσα σε άλλα αναφερόταν ότι το αίτημά μας θα αποτελούσε αντικείμενο εξέτασης στα πλαίσια εφαρμογής των προγραμμάτων μετά το έτος 2004, συνεπώς αναμέναμε ότι στην προκήρυξη του έτους 2005-2006 θα συμπεριλαμβάνονταν και τα Ε΄ κατηγορίας ξενοδοχεία».
Καταλήγοντας τονίζει ότι οι ξενοδόχοι του Νομού, έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φέρουν το Πήλιο ως πρώτη προτίμηση στην Ελλάδα σε χρονικές περιόδους δύσκολες, όπως είναι η χειμερινή περίοδος, διαθέτοντας λιγοστά ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών και πολλά μεσαίων κατηγοριών, ζητώντας την ανάκληση αποφάσεων με τις οποίες εξομοιώνονται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια με τα ξενοδοχεία.

Πηγή: www.neostypos.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: