Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Ημερίδα για τις Ίσες Ευκαιρίες οργανώνει η ΕΝΑΕ στη Λάρισα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 115 26 Τηλ. 210-7468700 & 705 Fax: 210-7796016 E-mail: pressoffice@enae.gr

Αθήνα, 4 Απριλίου 2008 Δελτίο Τύπου Ημερίδα για τις Ίσες Ευκαιρίες οργανώνει η ΕΝΑΕ στη Λάρισα
Ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ένα βήμα πιο κοντά στις Ίσες Ευκαιρίες» οργανώνει η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Λάρισας, τη Δευτέρα 7 Απριλίου στη Λάρισα.
Η Ημερίδα εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ένωσης να συμβάλει στην εμπέδωση της ισότητας στις ευκαιρίες στην απασχόληση για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φυλετικής ή εθνικής καταγωγής, φύλου, θρησκείας ή πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά Ημερίδα που πραγματοποιείται από την ΕΝΑΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος για την εργασία και την κοινωνική συστράτευση PROGRESS 2007-2013.
Οι θεματικές ενότητες που καλύπτονται από την Ημερίδα είναι η επανένταξη στην εργασία (με έμφαση στις γυναίκες, στους χρήστες ναρκωτικών, στους αποφυλακισθέντες και στα σχολεία β΄ ευκαιρίας), η πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε ίσες ευκαιρίες στην εργασία, αλλά και το σχετικό νομικό πλαίσιο, καθώς και η δραστηριότητα της Τοπικής (και ιδιαίτερα της Νομαρχιακής) Αυτοδιοίκησης για την επίτευξη αυτών των στόχων.
Ομιλητές είναι ο κος Γεώρ.Γίτσας, Δ/ντής του Σχολείου Β΄ Ευκαιρίας των Δικαστικών Φυλακών Λαρίσης, η κα Αναστασία Πέτροβα, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, ο κος Κων/νος Μοράρος, στέλεχος της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείο Απασχόλησης, ο κος Γιώργος Γιαννούσης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ, ο κος Επαμεινώνδας Μαριάς, Αναπλ.Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης της ΕΝΑΕ, η κα Αικατερίνη Μπόμπου, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝΑΕ και ο κος Ράλλης Τσιουλάκης, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑΕΑ και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κος Δημήτρης Δράκος, καθώς και ο Νομάρχης Λάρισας και Γραμματέας της ΕΝΑΕ κ.Λου κάς Κατσαρός.
Από το Γραφείο Τύπου

Πηγή: www.ana.gr


www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: