Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Γιατί ο Μ. Χαρακόπουλος έμεινε στο «μαντρί»



Ο βουλευτής Λάρισας ήταν έτοιμος να καταψηφίσει κυβερνητικό νομοσχέδιο

Στο... παρά ένα εξουδετέρωσε η κυβέρνηση την περασμένη Τρίτη μία ακόμη διαφοροποίηση ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την οποία αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα». Η ιστορία έχει βασικό πρωταγωνιστή τον κ. Μάξ. Χαρακόπουλο (Λάρισας), ο οποίος ζητούσε απλώς την υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Προεκλογικά η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να μεταταγούν οι εργαζόμενοι των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Λάρισα και στην Ξάνθη, τα οποία αλλάζουν χρήση και θα παράγουν πλέον βιοαιθανόλη.
Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε το πρωί της περασμένης Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρακόπουλος αναζήτησε τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ κ. Ι. Τραγάκη για να του ανακοινώσει ότι, αν δεν γινόταν προσθήκη συγκεκριμένου εδαφίου για τους εργαζομένους στο νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις για τους αποχωρούντες από την υπηρεσία δικαστικούς λειτουργούς και άλλες διατάξεις», θα καταψήφιζε. Ο κ. Τραγάκης απουσίαζε στο εξωτερικό και ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος έθετε και ζήτημα ηθικής τάξεως, επισκέφθηκε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλο που συμφώνησε με το αίτημα του βουλευτή και επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη.
Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Αλογοσκούφης μίλησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή και του ζήτησε να του στείλει χειρόγραφα διευκρινίσεις για το αίτημά του για να μελετηθεί, όπως και έγινε. Υστερα από μία ώρα τηλεφώνησε στον κ. Χαρακόπουλο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας κ. Ι. Σιδηρόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει τον βουλευτή. «Αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μου, θα αναγκαστώ να μην υπερψηφίσω τα συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου» είπε ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος και στο παρελθόν δεν δίστασε να παραιτηθεί από τομεάρχης Γεωργίας, όταν διαφώνησε με την πολιτική που ακολουθούσε για τα αγροτικά ζητήματα ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκος.
Στην κυβέρνηση χτύπησε «κόκκινος συναγερμός», καθώς η απόφαση για την αλλαγή χρήσης των εργοστασίων είναι καθοριστικής σημασίας για τον ενεργειακό σχεδιασμό της, μετά και την εντολή της ΕΕ να προέρχεται το 10% των καυσίμων από βιοκαύσιμα. Τελικά ύστερα από έντονο παρασκήνιο η κυβέρνηση υποχώρησε μπροστά στο ενδεχόμενο να καταψηφισθούν άρθρα νομοσχεδίου, κίνηση που θα επέφερε και πολιτικό πλήγμα. Ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε εντολή να γίνει δεκτό το αίτημα. Την ανακοίνωση για την προσθήκη εδαφίου στο νομοσχέδιο για προτεραιότητα στις μετατάξεις των συγκεκριμένων εργαζομένων έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ν. Λέγκας, αναγκάζοντας τον κ. Χαρακόπουλο να υποχωρήσει. Ετσι, αντί για καταψήφιση είχαμε ευχαριστήρια!
Α. ΡΑΒΑΝΟΣ
Πηγή : www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: