Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Η Λάρισα έχει προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης


Ως μια σημαντικότατη περιοχή με υποδομές που μπορούν να προεξοφλήσουν μία πολύ καλή τουριστική ανάπτυξη στο μέλλον, χαρακτήρισε τη Λάρισα στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλική πρωτεύουσα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο υπουργός στήριξε την άποψη του αυτή σε δύο επιχειρήματα. «Πρώτον, γιατί έχει εξαιρετικά παράλια, δηλαδή μεγάλη παραλία. Και δεύτερον, γιατί ένα κομμάτι του Ολύμπου που, είναι ένα μεγάλο διαβατήριο που ανοίγει την πόρτα της εισόδου της Ελλάδος σε μεγάλες αγορές, βρίσκεται στην Λάρισα.

Άρα, το πολιτισμικό στοιχείο του Ολύμπου, τα παράλια και τις υποδομές, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε μαζί με το γεγονός ότι η Λάρισα, μαζί με το Βόλο, θα αναπτύξουν τους Μεσογειακούς Αγώνες, που είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για δημιουργία ακόμη περισσότερων υποδομών.

Μπορούμε με αυτό τον τρόπο να δούμε την Λάρισα να μπαίνει δυνατά στα λεγόμενα «Μεγάλα Σαββατοκύριακα», να την δούμε να μπαίνει δυνατά στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών», υποστήριξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

O υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης είχε διαδοχικές συναντήσεις με το δήμαρχο Λάρισας και το νομάρχη, ενώ το βράδυ στις 9 εγκαινίασε και την φετινή Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα επισκεφθεί τα παράλια του νομού, όπου το μεσημέρι θα μετάσχει σε σύσκεψη στον Αγιόκαμπο, με τη συμμετοχή των τριών δημάρχων των παραλίων.πηγή:ert.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: