Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Δύο πολύ μεγάλες επενδύσεις έτοιμες στη Λάρισα

Το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να λειτουργήσει το νέο εμπορικό κέντρο της Sonae Sierra στη Λάρισα, φέροντας την ονομασία Pantheon Plaza. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 76,3 εκατ. ευρώ, που θα φιλοξενεί περίπου 120 καταστήματα σε 27.092 τ.μ. Το κέντρο αναπτύσσεται στην ανατολική πλευρά της παλαιάς Εθνικής Οδού, 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης της Λάρισας, εξυπηρετώντας συνολικό πληθυσμό 197.000 κατοίκων. Οπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, το 85% των χώρων έχει εκμισθωθεί, περιλαμβάνοντας σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Aldi, τρεις κινηματογραφικές αίθουσες της Moovies Stars, μπόουλινγκ και πληθώρα άλλων επωνυμιών, όπως Media Markt, H&M, Promod, Mikyazy, Footlocker και G Star. Μάλιστα, οι αλυσίδες αυτές θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας.

Το νέο εμπορικό κέντρο αποτελεί κοινή επένδυση ανάμεσα στη Sonae Sierra και τη Rockspring Property Investment Managers Ltd, που ενεργεί για λογαριασμό του πελάτη τους, της PanEuropean Property Limited Partnership. Εκτός από τις εταιρείες που αναφέρονται παραπάνω, στο νέο εμπορικό κέντρο θα συμμετάσχουν επίσης και άλλα «ονόματα», όπως Accessorize, Adidas, Karren Miller, Nautica, Notos, Reebok, Timberland, Attrattivo, Bostonians, Bag stories, Lapin, Mandarino/Marasil, Tsakiris Mallas.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να εγκαινιαστεί στη Λάρισα και στο Gaea Lifestyle Center, ένα νέο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο, το οποίο ανήκει στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας - Τυρνάβου - Αγιάς. Πρόκειται για επένδυση 8 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει χώρους 5.668 τ.μ., φιλοξενώντας πάνω από 50 καταστήματα. Ηδη το 63% του κέντρου έχει εκμισθωθεί. Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, πρόθεση της Ενωσης είναι η δημιουργία και δεύτερου εμπορικού κέντρου, σε άμεση γειτνίαση με το Gaea Lifestyle Center. Για τον σκοπό αυτό άλλωστε πρόσφατα αποδεσμεύτηκε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων, το οποίο είχε καταπατηθεί από τον στρατό.

Πηγή: kathimerini.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: