Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Απορρίφθηκαν ενστάσεις κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ΑΕΔ απέρριψε την ένσταση που είχε υποβάλει η υποψήφια του ΛΑΟΣ Αν. Αθήνη κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Β Αθηνών Κ. Αϊβαλιώτη, καθώς και την ένσταση του υποψηφίου του ΛΑΟΣ Γ. Παπαδόπουλου που επεδίωκε να ακυρωθεί η εκλογή του βουλευτή της ΝΔ στην Πέλλα Π. Φουντουκίδου. Βουλευτής της ΝΔ στη Λάρισα θα παραμείνει και ο Κ. Αγοραστός, αφού απορρίφθηκε και η ένσταση εναντίον του, με την οποία ζητούνταν να διαπιστωθεί η αυτοδίκαιη έκπτωσή του από το βουλευτικό αξίωμα. Το ΑΕΔ, σε «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίασή του υπό τον πρόεδρο του ΣτΕ Γ. Παναγιωτόπουλο, έκανε δεκτή -σύμφωνα με πληροφορίες- την εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Σπ. Μαρκάτη και έτσι διατηρεί ο Κ. Αϊβαλιώτης τη βουλευτική του έδρα.
Το ΑΕΔ απέρριψε τους ισχυρισμούς της Αν. Αθήνη ότι δεν μπορούσε να εκλεγεί βουλευτής επειδή δεν είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αφού δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί στον νόμο μια τέτοια αρνητική προϋπόθεση στο δικαίωμα του εκλέγεσθαι, χωρίς να έχει προηγηθεί μια αμετάκλητη καταδίκη για ανυποταξία.
Στην ένσταση κατά της Π. Φουντουκίδου δεν έγινε δεκτός τελικά ο ισχυρισμός ότι υπήρξε εσφαλμένη κατανομή του αχρησιμοποίητου υπολοίπου και ότι συνεπώς η μία έδρα του νομού έπρεπε να καταλήξει στον ΛΑΟΣ και όχι στη ΝΔ. Ο αρεοπαγίτης Β. Κουρκάκης είχε εισηγηθεί να απορριφθεί ως αόριστος και ανεπίδεκτος δικαστικής εκτίμησης ο ισχυρισμός ότι δεν ήταν έγκυρα 3.960 ψηφοδέλτια της ΝΔ, 1.450 του ΠΑΣΟΚ, 362 του ΚΚΕ, 153 του ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
Τέλος, απορρίφθηκε η αίτηση που επιδιώκει την έκπτωση του Κ. Αγοραστού από το βουλευτικό αξίωμα, με τον ισχυρισμό ότι υπήρχε ασυμβίβαστο στο πρόσωπό του, επειδή ήταν συνιδιοκτήτης (κατά το 1/4) ενός ακινήτου με πενταώροφη οικοδομή, το οποίο εκμισθώθηκε έπειτα από μειοδοτικό διαγωνισμό στο ΙΚΑ το 2001 για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Το ΑΕΔ έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος έκπτωσής του.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Πηγή: www.ethnos.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: