Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Λάρισα


Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κορυφώθηκαν σήμερα στη Λάρισα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Αχίλλειο
Το πρωί πραγματοποιήθηκε συλλείτουργο στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου με τη συμμετοχή του Πατριάρχη, του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιου, 35 μητροπολιτών, και παρουσία του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του υφυπουργού Εσωτερικών Χρήστου Ζώη, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, βουλευτών της περιοχής και των τοπικών αρχών.
Ο κύριος Βαρθολομαίος έστειλε μήνυμα ενότητας αναφέροντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εγγυάται για την πορεία, τη συνεργασία και την ενότητα όλων των ορθόδοξων εκκλησιών, ενώ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της αναθέρμανσης των σχέσεων του Φαναρίου με την Ελλαδική Εκκλησία.
Ακολούθησε λιτανία με το ιερό λείψανο και την εικόνα το Αγίου Αχιλλείου από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προεξάρχοντα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η οποία και κατέληξε στην κεντρική πλατεία.
Εκεί πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία και στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση της Εκκλησίας προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, αναφέροντας ότι η μητέρα εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, χαρίζει σήμερα σε όλους ένα μητρικό Αναστάσιμο φιλί στο μέτωπο και εύχεται χρόνια πολλά.
Ολοκλήρωσε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας τρεις φορές σας αγαπώ, σας αγαπώ, σας αγαπώ, ενώ από κάτω ακουγόταν οι φωνές του πλήθους που νωρίτερα τον είχε ράνει και με βάγια, και φώναζε: άξιος.
Στη συνέχεια ο κύριος Βαρθολομαίος συμμετείχε σε επίσημο γεύμα που δόθηκε από το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ.Τζανακούλη, προς τιμήν του, παρουσία των ιεραρχών των αρχών και των φορέων της περιοχής, στην 110 Πτέρυγα Μάχης.
Με το γεύμα ολοκληρώθηκε και η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πόλη της Λάρισας με την ευκαιρία της γιορτής του πολιούχου της, η οποία για πρώτη φορά στη θρησκευτική ιστορία δεκαοκτώ αιώνων, υποδέχθηκε τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: