Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Ετοιμο το εμπορικό κέντρο της ΕΑΣ Λάρισας

Στην τελική ευθεία εισήλθε η ολοκλήρωση της επένδυσης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λάρισας για τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου, «Gaea Lifestyle Center» στη θεσσαλική πρωτεύουσα με κόστος άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Την ίδια στιγμή διευρύνεται η διείσδυση της ΕΑΣ Λάρισας στα τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα με την τοποθέτηση της φέτας, «Τέμπη» σε λιανεμπορικές αλυσίδες και σε ξένες αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης στη Λάρισα, παραδόθηκαν τα «κλειδιά» των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου στους εκμισθωτές, ήτοι λιανεμπορικές επιχειρήσεις, εταιρείες εστίασης κ.ά.
Το «Gaea Lifestyle Center» καλύπτει επιφάνεια 5.668 τ.μ. σε διάφορα επίπεδα, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσουν πάνω από 55 καταστήματα και να δημιουργηθούν 250 νέες θέσεις εργασίας.
Όσον αφορά στη δραστηριότητα της ΕΑΣ Λάρισας στα γαλακτοκομικά, η φέτα, «Τέμπη» (σε μεγάλες συσκευασίες) τοποθετήθηκε στα 34 καταστήματα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, «Λάρισα», ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η διάθεση πραγματοποιείται μέσω χονδρεμπόρων.
Εξαγωγές Παράλληλα ένα 20% της παραγωγής κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού και συγκεκριμένα προς την Ολλανδία και τη Σαουδική Αραβία.
Η παραγωγική δυναμικότητα της τυροκομικής μονάδας της ΕΑΣ Λάρισας αναμένεται να διπλασιαστεί φέτος και να προσεγγίσει τους 250 τόνους φέτος, έτσι ώστε να καλυφθεί η ζήτηση, ενώ θα προωθηθούν σύντομα στην αγορά και μικρότερες τυποποιημένες συσκευασίες.
Για τη διεύρυνση της δυναμικότητας προγραμματίζονται επενδύσεις περίπου 2,5 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης τριετίας και βέβαια εκτός από τη φέτα θα παραχθούν και έτερα είδη, όπως προϊόντα γιαούρτης και φρέσκο γάλα.
Να σημειωθεί τέλος ότι είναι η δεύτερη φορά, που η ΕΑΣ Λάρισας εισέρχεται στον κλάδο των γαλακτοκομικών, καθώς παλαιότερα διέθετε τη βιομηχανία, «Όλυμπος», την οποία και πώλησε.

Πηγή : www.imerisia.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: