Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Ξεκίνησε χθες στη Λάρισα η 27η Σύνοδος των Περιφερειαρχών της χώρας

Ξεκίνησαν χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ στη Λάρισα οι διήμερες εργασίες της 27ης Συνόδου των Περιφερειαρχών της χώρας στις οποίες παρίσταντο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Παιδείας κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, οι υφυπουργοί Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και Παν. Χηνοφώτης, Οικονομικών Νίκος Λέγκας και Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης.
Η επίσημη έναρξη των εργασιών της Συνόδου έγινε στις 8.30 το βράδυ από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος μίλησε με θέμα “Διοικητική Μεταρρύθμιση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013”, ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη τύπου.
Σήμερα το πρωί στις 11.30 ο υφυπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, στις 12.15 με τους νομάρχες της Θεσσαλίας στο γραφείο του Νομάρχη Λουκά Κατσαρού και στις 13.45 με τους προέδρους των ΤΕΔΚ Θεσσαλίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.
Στις 6 το απόγευμα τέλος ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει το διοικητήριο της Ν.Α, στα Φάρσαλα.
Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος τόνισε πως «η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της Διοίκησης, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αξιοπιστίας της απέναντι στον πολίτη, και ειδικότερα προς την καθιέρωση εγγυήσεων για την προσφορά σε αυτόν ενός ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου ποιότητας υπηρεσιών είναι προτεραιότητες για τις οποίες εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα τα τελευταία 4 χρόνια.
Στο πλαίσιο του ενιαίου Υπουργείου Εσωτερικών οι δυνατότητες προώθησης αυτού του κεντρικού στόχου είναι σημαντικά διευρυμένες».
Αναφερόμενος στη διοικητική μεταρρύθμιση είπε ότι «Οι ευκαιρίες που προσφέρει η 4η προγραμματική περίοδος 2007-2013 και προς την κατεύθυνση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ουσιαστικές και τις αξιοποιούμε οργανωμένα και συστηματικά.
Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε ως η Κυβέρνηση που «έβλεπε τα κοινοτικά πλαίσια να περνούν», όπως συνέβη με τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Θέτουμε τους εθνικούς και τους κοινοτικούς πόρους στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διαμορφώνουμε συνθήκες προόδου και προκοπής για τη Χώρα, με αναπτυξιακές παρεμβάσεις τόσο στον τομέα της κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης όσο και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Σημείωσε ακόμη ότι «προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς στην προετοιμασία για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής δομής της Χώρας. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο αλλά και ουσιαστικό συμμέτοχο στη διοικητική αναδιοργάνωση.
Μετά την ολοκλήρωση των τακτικών ετήσιων συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ, με κύριο αντικείμενο το διοικητικό μέλλον της Χώρας και έχοντας συνεκτιμήσει τις προτάσεις και τις εισηγήσεις της για τον εν γένει ρόλο της στο Δ΄ Κ.Π.Σ., προχωρούμε σε μία νέα φάση αλλαγών και αποφάσεων, ιδίως συναινετικού χαρακτήρα, από κοινού με τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Πηγή: www.e-erevna.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: