Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008

Διοίκηση με ευελιξία


"Διοίκηση με ευελιξία"
"Η δημιουργίας μιας επιτελικής Διοίκησης, με σταθερούς εσωτερικούς αρμούς και επιχειρησιακή ευελιξία και αποτελεσματικότητα, είναι μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που προωθεί αυτή η Κυβέρνηση" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του στην 22η Σύνοδο Γενικών Γραμματέων Περιφερειών, που έγινε στη Λάρισα.

Η ομιλία του κ. Παυλόπουλου είχε θέμα την διοικητική μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της Δ' προγραμματικής περιόδου 2007-2013 και όπως εξήγησε ο υπουργός "Οι ευκαιρίες που προσφέρει (η 4η προγραμματική περίοδος) και προς την κατεύθυνση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ουσιαστικές και τις αξιοποιούμε οργανωμένα και συστηματικά. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε ως η Κυβέρνηση που «έβλεπε τα κοινοτικά πλαίσια να περνούν», όπως συνέβη με τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

"Θέτουμε τους εθνικούς και τους κοινοτικούς πόρους στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και διαμορφώνουμε συνθήκες προόδου και προκοπής για τη χώρα, με αναπτυξιακές παρεμβάσεις τόσο στον τομέα της κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης όσο και στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και αναφέρθηκε στη συνέχεια στις κυριότερες παρεμβάσεις που προβλέπονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Αυτές είναι, όπως εξήγησε: "Η μείωση του χρόνου απονομής των συντάξεων, η μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις κατά 25% - σήμερα αποτιμάται σε 4 δισ. ευρώ περίπου - η συντόμευση του χρόνου έκδοσης πιστοποιητικών κατά 50%, ο αυστηρός έλεγχος των προμηθειών των νοσοκομείων, η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης και η ουσιαστική καταπολέμηση της διαφθοράς, ιδίως μέσω του περιορισμού της προσωπικής επαφής του υπαλλήλου με τον πολίτη κατά τη συναλλαγή".

Ο υπουργός εξήγησε ακόμα ότι μέσα στην τετραετία θα εφαρμοσθεί η διοικητική μεταρρύθμιση και το Υπουργείο βρίσκεται σε αναμονή των προτάσεων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ. Τόνισε ωστόσο, ότι εκείνο που προέχει είναι η οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, ενώ παρατήρησε, αντιπαραβάλλοντας αριθμητικά στοιχεία, ότι η ενίσχυση των ΟΤΑ επί των ημερών της ΝΔ είναι σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: