Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Από... κόσκινο ο έμπορος της Λάρισας

Των Γιαννη Σουλιωτη - Πεννυς Μπουλουτζα
Χθες το σκηνικό των ερευνών για την υπόθεση, μεταφέρθηκε στη Λάρισα και συγκεκριμένα σε εγκαταστάσεις της εταιρείας εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής του κ. Παναγιώτη Κατσέλου, όπου και εντοπίζεται ο πρώτος σταθμός στη χώρα των επίμαχων συμπληρωμάτων διατροφής που φέρεται να έλαβαν οι αθλητές. Ο ίδιος ο κ. Κατσέλος κλήθηκε χθες το βράδυ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για να καταθέσει στο πλαίσιο προανάκρισης που διέταξε χθες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Γ. Κοσμίδης σχετικά με την ύπαρξη απαγορευμένων ουσιών στην επιχείρησή του. Ο κ. Κατσέλος ζήτησε 48ωρη προθεσμία προκειμένου να καταθέσει.
Στο πλαίσιο της έρευνας για τη γνησιότητα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που φέρεται να απέστειλε η κινεζική εταιρεία παραγωγής των επίμαχων ουσιών, αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντόπισαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή αποθήκης της εταιρείας του κ. Κατσέλου που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Λάρισας-Τρικάλων, δύο emails και αντέγραψαν κωδικούς που αποκαλύπτουν τη «διαδρομή» των μηνυμάτων. Μάλιστα, οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος δήλωναν ότι εντός της σημερινής ημέρας θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλησαν πράγματι από την έδρα της εταιρείας στη Σαγκάη και τη μυστηριώδη γραμματέα Σου Λι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένα email, η εταιρεία φέρεται να ζητά συγγνώμη για την αποστολή λάθος σκευασμάτων, ενώ σε άλλο email που ακολούθησε, αναφέρει τη χημική σύσταση των σκευασμάτων.
Ο κ. Κατσέλος δήλωσε στους αστυνομικούς άγνοια για την χημική σύνθεση των σκευασμάτων που παρήγγειλε για λογαριασμό του μέχρι πρότινος προπονητή της Εθνικής Ομάδας άρσης βαρών κ. Χρήστου Ιακώβου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, δήλωσε φίλος του κ. Ιακώβου, την τελευταία 4ετία και αναφερόμενος στην εμπλοκή του στην υπόθεση υποστήριξε: «Κάποια στιγμή πριν από λίγο καιρό μου είπε (σ.σ. ο Χρήστος Ιακώβου): “Δεν μπορώ να βρω κάποια αμινοξέα. Μπορείς να τα παραγγείλεις”; Του είπα ότι εγώ φέρνω συμπληρώματα διατροφής από την Αγγλία με την εταιρεία μου, αλλά επειδή ξέρω την αγορά θα βρω τα αμινοξέα από αλλού και σε καλή τιμή. Ετσι μέσω Ιντερνετ παραγγέλνω τα τρία αμινοξέα στην Κίνα, στη μεγαλύτερη εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής. Αυτά με κούριερ φτάνουν σε εμένα και το κόστος είναι 20 δολάρια, δηλαδή 15 ευρώ». Ο κ. Κατσέλος, μάλιστα αναφέρει ότι δεν ζήτησε χρήματα από τον Χρήστο Ιακώβου αλλά «έστειλα την παραγγελία όπως ήταν σφραγισμένη στον Χρήστο Ιακώβου και αυτά πήγαν στους αθλητές».
Στη Λάρισα μετέβησαν χθες και ελεγκτές του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, οι οποίοι πήραν από την αποθήκη και γυμναστήριο της εταιρείας του Παναγιώτη Κατσέλου, δείγματα από συμπληρώματα διατροφής. Εν τω μεταξύ, έως αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων σχετικά με τη χημική σύσταση της λευκής σκόνης στις κάψουλες που κατέσχεσαν προχθές από φαρμακείο της οδού Λένορμαν. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι πρώτες κάψουλες που ανοίχτηκαν δεν περιείχαν απαγορευμένες ουσίες. Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, σε ανακοίνωσή του ζητά την παραδειγματική τιμωρία των φαρμακοποιών που θα αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση συμπληρωμάτων διατροφής.

Πηγή: http://news.kathimerini.gr

www.2410.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: