Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Δοκιμασία για «αιωνίους», στα δύσκολα η «ουρά»

Σε Λάρισα, Κυψέλη και Αλεξάνδρειο «πέφτουν» τα φώτα της 23ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών μπάσκετ. Τέσσερις «στροφές» πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, εκτός από τις δύο πρώτες θέσεις και την τελευταία, οι υπόλοιπες είναι «υπό διαπραγμάτευση» αν και πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μετά τις σημερινές και αυριανές αναμετρήσεις. Ειδικά στην «ουρά» της βαθμολογίας, με τους ΑΓΟΡ, ΠΑΟΚ και Κολοσσό Ρόδου, οι οποίοι αγωνίζονται εκτός έδρας.
Φαινομενικά, το πιο εύκολο έργο φαίνεται να έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει την ΑΕΛ στη Λάρισα. Η ομάδα του Κάμπου, βέβαια, μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς με νίκη θέτει υποψηφιότητα για τα πλέι οφ. Από την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν έχει περιθώρια για απώλειες και με ήττα θα γίνει φαβορί για τον υποβιβασμό. Αλλωστε, η απώλεια του Ιμπραήμ Κουτλουάι δείχνει καθοριστική για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος χωρίς τον Τούρκο είναι μεταμορφωμένος προς το χειρότερο.
Πάντως, αν οι Θεσσαλονικείς δεν καταφέρουν να πάρουν τους δύο βαθμούς της νίκης θα έχουν την ελπίδα πως ούτε οι συνδιεκδικητές της 12ης θέσης θα τα έχουν καταφέρει με δεδομένο ότι και ο ΑΓΟΡ και ο Κολοσσός αγωνίζονται εκτός έδρας με δυνατούς αντιπάλους. Οι Κρητικοί φιλοξενούνται στην Κυψέλη από τον Πανελλήνιο, ο οποίος θέλει να υπερασπιστεί την τέταρτη θέση, και οι Ροδίτες ταξιδεύουν στο Αλεξάνδρειο για να αγωνιστούν απέναντι στον Αρη, ο οποίος θέλει να ανακάμψει έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες. Στο Ελληνικό, ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο οποίος θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα του στο ΣΕΦ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το αποτυχημένο αποτέλεσμα κόντρα στους Ρώσους βρίσκονται σε ανοδική τροχιά και θέλουν αύριο να πραγματοποιήσουν ένα γερό «κρας τεστ» ενόψει του τρίτου παιχνιδιού στη Μόσχα για τους «8» της Ευρωλίγκας.
Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό σε έναν αγώνα που πριν από μερικά χρόνια θα χαρακτηριζόταν ως ντέρμπι. Η Ενωση βρίσκεται στο... χείλος των πλέι οφ και αύριο θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει την απόλυτη έκπληξη απέναντι στους «πρασίνους». Η ΚΑΕ ΑΕΚ στο ημίχρονο του αγώνα θα βραβεύσει την ομάδα που το 1968 (στις 4 Απριλίου) κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης απέναντι στη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο.
Στο Αιγάλεω, το «Σίτι» θα επιδιώξει να σταθεροποιήσει τη θέση του στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας και, τέλος, το Μαρούσι στην Πάτρα θα αντιμετωπίσει την υποβιβασμένη Ολυμπιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: