Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Ο Μεϊμαράκης «ιπτάμενος»



του Μάκη Πολλάτου
Εντυπωσιασμένος από την εμπειρία της πτήσης με μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφθηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και άδραξε την ευκαιρία για να μπει στη θέση του συγκυβερνήτη σε ένα διθέσιο μαχητικό F-16 Block 52+, για μια πτήση πάνω από το Αιγαίο.
Η «βόλτα» του υπουργού διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ενώ το μαχητικό όπου επέβαινε ο κ. Μεϊμαράκης, με κυβερνήτη τον διοικητή της 337 Μοίρας αντισμήναρχο Πέτρο Ζαφειρίδη, συνοδευόταν από ακόμη ένα αεροσκάφος ομοίου τύπου.
Η σημερινή πτήση του υπουργού Αμυνας με F-16 ήταν η πρώτη του κ. Μεϊμαράκη από τις 14 Φεβρουαρίου του 2006, όταν τοποθετήθηκε επικεφαλής του Πενταγώνου.
Αξιωματικοί σημείωναν ότι ο χρόνος που επέλεξε ο υπουργός για να πετάξει με μαχητικό δεν πρέπει να θεωρηθεί συμπτωματικός, ενώ ακόμη και η διαδρομή πάνω από τη Λήμνο και τον Αγιο Ευστράτιο έχει την αξία της και αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς την τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Ηταν τέτοια η ικανοποίηση του κ. Μεϊμαράκη από την πτήση, που δεν έκρυψε την επιθυμία του να ξαναφορέσει στο μέλλον την ειδική anti-g στολή και να ξαναμπεί στο κόκπιτ ενός μαχητικού. Απευθυνόμενος στους πιλότους της 337 Μοίρας, υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η στρατιωτική ηγεσία βρίσκονται κοντά στους χειριστές για την επίλυση και την καταπολέμηση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν, μια υπόσχεση που οι ιπτάμενοι ελπίζουν να μη μείνει στα χαρτιά.
Τα τελευταία χρόνια η εμπειρία της «βόλτας» με ένα μαχητικό απ’ ό,τι φαίνεται θεσμοποιείται ως ένα από τα προνόμια που απολαμβάνει ο εκάστοτε υπουργός με επίσημη αιτιολογία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν καθημερινά στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.
Την Τετάρτη δώδεκα τουρκικά αεροσκάφη εισέβαλαν στο Αιγαίο, παραβιάζοντας έξι φορές τον εθνικό εναέριο χώρο, χωρίς όμως να «διαταράξουν» την… τουριστική πτήση του κ. Μεϊμαράκη.






Δεν υπάρχουν σχόλια: